Dele

Iskake med mandelbunn

Iskake med nøttebunn og nugatti

Iskake med mandelbunn smaker utrolig god og kan spises nærmest i alle sammenheng. Bunnen er laget med malte mandler og peanøtter som gir kaken en ekstra god smak. Kaken er laget med smakfull nugatti og uimotståelige Smash!

Se alle produktene til Smash!

 

Iskake med mandelbunn, Nugatti og Smash!

Tilberedningstid
12 t

Porsjoner
13

Ingredienser

Mandelbunn:

  • 3 stk egg
  • 85 g sukker
  • 100 g mandler, malte
  • 100 g Polly peanøtter, malte
  • 100 g Polly peanøtter, hele

Fyll

  • 2.5 ltr vaniljeis, ferdigkjøpt i boks
  • 0.5 boks Nugatti
  • 0.5 pose knust Nidar Smash!

Pynt:

  • 0.5 pose Nidar Smash!

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader med vanlig over- og undervarme.

BUNN:
Mal nøttene fine i en blender eller morter.

Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis, tilsett malte nøtter og vend sammen. Vend inn de hele peanøttene til sist.

Fordel massen i en rund springform 24 cm i diameter, og stek bunnen i 25 minutter midt i ovnen. Avkjøl etter steking.

FYLL:
Sett isen på kjøkkenbenken til den har tint en del. Rør deretter inn en halv boks med Nugatti sammen med knust Smash.

Hell blandingen over den avkjølte nøttebunnen og dunk formen et par ganger i kjøkkenbenken, slik at isen blir liggende jevnt fordelt i formen. Legg på hele Smash! og eventuell annen egent kakepynt.

Dekk formen med plastfolie og sett i fryseren til iskaken er fryst igjen.

Ta kaken ut av fryseren og la den stå å tine ca. 10 - 15 minutter før servering.