Dele

Innbakt pizza

Pizzadeig med eller uten surdeig?

Innbakt pizza smaker ekstra godt når deigen er kaldhevet og laget med surdeig. Har du ikke surdeig, kan du droppe å bruke dette i oppskriften. Den vil fungere like fint uten, men den spesielle gode smaken vil du ikke får. Denne pizzadeigen er i tillegg halvgrov slik at den kan spises med ekstra god samvittighet.

Nystekt innbakt pizza på en tallerken med et kjøkkenhåndklede over.

Porsjoner
10

Ingredienser

Pizzadeig:

Fremgangsmåte

Bland alle tørre ingredienser i en bakemaskin og hell i surdeig, olje og vann.

Elt deigen smidig sammen med en eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med litt vann underveis om deigen virker for tørr.

Legg deigen i en mindre bolle, dekk til med plast og sett i kjøleskapet til kaldheving i 2 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet, fold den et par ganger sammen og sett tilbake i kjøleskapet. Hev videre tildekket i 2 - 3 timer.

Del deigen opp i like stor biter á ca. 100 gram.

Klem deigemnene runde med håndbaken og legg på ferdig eller hjemmelaget pizzasaus med tomater, ost og skinke. Fukt med vann langs kanten av leiven, vend sammen til en båt og klem sammen kanten. Legg calzonene på stekebrett med bakepapir, dekk til og etterhev i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 230 grader.

Dryss på revet ost og stek de innbakte pizzaene i ca. 15 - 20 minutter.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil calzonene holde seg ferskere lengre!

Pizzagjær gjør at deigen "slapper" av bedre og blir lettere å klemme ut for hånd uten at deigen trekker seg tilbake. Har du ikke pizzagjær, kan du selvsagt bruke tørrgjær original eller ca. 8 gram fersk gjær i oppskriften.