Dele

Ingefærbrød

Hjemmelaget brød med ingefær

Ingefærbrød har en særdeles nydelig smak, men det forutsetter at du er glad i ingefær. Ingefærbrødet er er bakt med mørk sirup og får dermed en fyldig og litt søtlig smak.

Nystekt ingefærbrød oppskåret i skiver.

Porsjoner
1

Ingredienser

Gjærdeig:

Annet:

  • havregryn til topping på brødet

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme. Smør en avlang brødform på ca. 1,5 liter og strø den med litt grovt mel.

Bland sammen alle ingrediensen til en løs deig i en bakebolle. Hell deigen over i brødformen og fordel den jevnt utover.

La brøde heve under et klede i ca. 45 - 60 minutter. Pensle på litt vann på toppen av brødet og strø på litt havregryn.

Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Blir brødet fort mørkt på toppen, kan du legge over et bakepapir under stekingen. Ta brødet ut av ovnen og la det hvile litt i formen før du velter det ut og avkjøler det helt på en bakerist.

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter til ingefærbrødet: