Dele

Hvitløksknuter

Saftige hvitløksknuter til hverdags og fest!

Hvitløksknuter smaker kjempegodt som tilbehør til grillmaten, rekebordet, tapas eller hverdagsmiddagen. Velger du å bake knutene dagen før de skal serveres, kan vi anbefale å bruke  en spiseskje med Ferskere bakst i oppskriften – det bidrar til at knutene holder seg ferske og fine lenger!

 

Nystekte hvitløksknuter på en trefjøl.

Porsjoner
17

Ingredienser

Gjærdeig:

Hvitløksmør:

  • 1 dl smeltet smør
  • 4 stk hvitløksbåter
  • 2 ss frisk timian, hakket

Hvitløksmør:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.

Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!

Baketips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebaket - Ferskere bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!