Hvitløksknuter smaker kjempegodt som tilbehør til grillmaten, rekebordet, tapas eller hverdagsmiddagen. Velger du å bake knutene dagen før de skal serveres, kan vi anbefale å bruke en spiseskje med Ferskere bakst i oppskriften – det bidrar til at knutene holder seg ferske og fine lenger!
Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
Del deigen opp i 17 like store deler à ca. 40 gram. Trill til pølser på ca. 30 cm og lag en knute. Legg knutene på et stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la knutene heve til dobbel størrelse i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Stek knutene midt i oven i ca. 15 minutter. Lag i mellomtiden hvitløksmøret. Smelt smøret i en stekepanne og tilsett raspet hvitløk, hakket timian og salt. Fres kort sammen og sett til side.
Pensle de ferdigstekte knutene med hvitløkssmøret og servér!
Ved bruk av Idun Mors hjemmebaket - Ferskere bakst, vil hvitløksknutene holde seg ferskere og fine lenger!