Dele

Hvetestang med vaniljekrem

Oppskrift på hvetestang med vaniljekrem

Hvetestang med vaniljekrem og kanelfyll er noe de fleste liker. I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem, men ønsker du  å lage kremen fra bunnen av, kan du bruke denne oppskriften på vaniljekrem. Venter du kanskje gode venner på kaffe, vil denne deilige hvetestangen være helt perfekt å servere!

Nystekt hvetestang med vaniljekrem og melisglasur.

Porsjoner
2

Ingredienser

Gjærdeig:

Vaniljekrem

Hjemmelaget kanelfyll

  • 80 g romtemperert smør
  • 8 ss brun farin eller vanlig sukker (vi synes snurrene smaker best med brun farin)
  • 2 ss kanel

Fremgangsmåte

Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side inntil videre.

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Har du ingen kjøkkenmaskin, kan deigen eltes får hånd. Dette vil nok ta omtrent dobbelt så lang tid enn om du bruker en eltemaskin.

Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Deigen er ferdig når den slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i omtrent 30 minutter.

Del deigen i to. Del hver del opp i tre like store deler og trill ut til lange “pølser” som kjevles flate. Smør utover smør, kanel og sukker på hver leiv og rull sammen igjen til “pølser”. Flett sammen til en flettestang og legg på stekebrett med bakepapir.

Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Lag groper i fletta med rene fingre og sprøyt på vaniljekremen.

Dekk til med et rent kjøkkenhånuklede eller plast, og etterhev stengene i ca. 60 - 90 minutter eller til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen din til 200 grader.

Stek flettestengene midt i ovnen i ca. 20 - 30 minutter til de har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl stengene på en rist etter steking.

Lag en melisglasur av vann og melis og dekorer kaken med glasuren og Non-stop eller annen kakepynt.

Tips!

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram ) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).