Dele

Hjerteboller

Enkel gjærbakst

Hjerteboller er ikke vanskelig å lage, men enkel gjærbakst og er perfekt å bake til Valentine. Boller kan være kjedelige å se på, så hvorfor ikke gjøre de litt mer spennende? Former du de til fine hjerter og pynter de med farget glasur, kan de bli så fine!

Nystekte hjerteboller med kakepynt.

Porsjoner
18

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt deigen på lav hastighet med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Dekk bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Kjevle deigen ut til en ca. 2 - 3 cm tykk leiv. Bruk en hjerte-utstikker og trykk ut hjerter. Legg hjertene på stekeplate med bakepapir med mellomrom, slik at det er plass til hevingen. Etterhev hjertebollene tildekket i ca. 60 - 90 minutter, eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 180 grader varmluft hvis du skal steke flere brett samtidig, eller til 200 grader med vanlig over- og undervarme hvis du skal steke ett brett om gangen.

Pensle med sammenvispet egg og du vil ha en glanset topp på hjertebollene. Stekes deretter i ca. 10 - 15 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.

Lag melisglasuren ved å tilsette melis lunkent vann og litt konditorfarge. Pynt de avkjølte hjertene med glasuren, kakepynt og melisdryss.

Baketips!

Ved å bruke produkter Ferskere bakst, vil baksten holde seg fersk og fin lenger. Det kan være praktisk hvis du først skal servere baksten dagen etter. Husk uansett å pakke baksten inn i plast etter at den er helt avkjølt.

Relaterte produkter til hjertebollene: