Dele

HJEMMELAGET RISKREM

Oppskrift på hjemmelaget riskrem med mandelcrumble

Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia.
I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Her har vi valgt å lage en deilig mandelcrumble, som med sin nydelige konsistens og smak passer perfekt som topping til riskremen. Men, husk å ha i en hel mandel også – noen må jo vinne julegrisen!

 

I oppskriften under finner du også fremgangsmåte for hjemmelaget rød saus, men ønsker du en supergod erstatning til denne kan Idun Jordbærsaus (laget i Rakkestad i Østfold) trygt anbefales.

Hjemmelaget riskrem

Tilberedningstid
40 min

Porsjoner
4

Ingredienser

RISKREM:

HJEMMELAGET RØD SAUS:

  • 2 dl rød husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann

MANDELCRUMBLE:

Fremgangsmåte

RISKREM:
Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Visp fløte, vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn.

RØD SAUS:
Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig.

Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter.

MANDELCRUMBLE:

Rør alle ingrediensene sammen. Bre utover på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter. Rør litt underveis så det blir jevnt stekt.

Avkjøl på stekebrettet.

TIPS:

Lag gjerne riskremen, den røde sausen og mandelcrumble dagen før den store dagen, så får du litt bedre tid til å tilberede hovedretten.

Flere smakfulle juledesserter: