Dele

HJEMMELAGET RISKREM

Oppskrift på hjemmelaget riskrem med marsipancrumble

Hjemmelaget riskrem hører julen til og er en tradisjonell dessert i Skandinavia.
I nabolandene Danmark og Sverige er det ganske vanlig å blande inn hakkede mandler i riskremen. Det kan du også gjerne gjøre om du vil ha litt annen variant å servere gjestene dine. Men, husk å ha i en hel mandel også – noen må jo vinne julegrisen!

Lag gjerne riskremen, den røde sausen og marsipancrumble dagen før den store dagen, så får du litt bedre tid til å tilberede hovedretten.

 

Hjemmelaget riskrem i dessertglass.

Tilberedningstid
40

Porsjoner
4

Ingredienser

SLIK LAGER DU RISKREM:

HJEMMELAGET RØD SAUS:

  • 2 dl rød husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 2 ss vann

MARSIPANCRUMBLE:

  • 150 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 225 g potetmel
  • 75 g sukker
  • 4.5 ss raps- eller solsikkeolje
  • 75 g hakkede mandler
  • + litt kanel

Fremgangsmåte

RISKREM:
Kok opp grøtrisen etter anvisning på pakken. Sett til side og la grøten avkjøles helt. Den kan gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter.

Visp fløte, vaniljeessens og sukker til luftig krem. Rør i den kalde risgrøten til massen er jevn.

RØD SAUS:
Ha vann og saft i en kjele og gi det et raskt oppkok og trekk kjelen til siden. Blir sausen stående og koke, blir den fort grå og seig.

Rør potetmel ut i kaldt vann til den bli jevn og glatt. Tilsett potetmelblandingen i den varme saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Avkjøl sausen litt og sett den gjerne i kjøleskapet til dagen etter.

MARSIPANCRUMBLE:
Forvarm stekeovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Bland sammen alle ingrediensene og fordel på et stekebrett med bakepapir. Stek blandingen midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter eller til det begynner å få farge. Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Avkjøl på rist etter steking.

Når blandingen er avkjølt, smuldres den opp og strøs på toppen av riskremen.