Dele

HJEMMELAGET PITABRØD

Oppskrift på hjemmelaget pitabrød

Hjemmelaget pitabrød smaker så godt, og de passer til så mangt! Fyll pitabrødene med ditt favorittpålegg, og ta med på tur. Passer også perfekt ved siden av en deilig salat.

ØNSKER DU HELLER Å LAGE GROVE PITABRØD? – se denne oppskriften

Hjemmelaget pitabrød

Tilberedningstid
180 min

Porsjoner
12

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en bakebolle for kjøkkenmaskin, men hold litt igjen på melken. Elt deigen med eltekrok i 7 minutter og spe på med resten av melken – litt av gangen. Elt deigen videre i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 120 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader med vanlig over- og undervarme.

Velt deigen på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 12 stk. like stor deler à ca. 90 gram. Rull til boller og dekk til med et rent kjøkkenhåndklede.

Kjevle hvert deigemne rundt til de er omtrent 0,5 cm og legg på et stekebrett med bakepapir med litt mellomrom. Dekk til og etterhev pitabrødene i ca. 20 minutter.

Stek pitabrødene på midterste rille i ca. 6 – 7 minutter, eller til de har blåst seg opp og fått en fin farge på begge sider.