Dele

HJEMMELAGET LOFF

Slik får du en god og luftig loff

Mange strever med å få loffen lett og luftig. Det er flere ting underveis i bakingen som bidrar til dette som eksempel at du elter deigen lenge nok. Man må også bruke tid på å heve brødet tilstrekkelig. For å være på den sikre siden, har vi brukt produktet som heter Luftigere bakst i oppskriften. Det bidrar uansett til et luftigere bakeresultat!

Hjemmelaget loff smaker ekstra godt og er perfekt å servere ved siden av mat som reker, grillmat, tapas eller supper.

 

Oppskåret hjemmelaget loff med smør.

Tilberedningstid
150 min

Porsjoner
2

Ingredienser

DEIG

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen slipper bakebollen.

Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Del deigen i to like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Brødene kan også legges i smurte brødformer om du har dette. Dekk til med plast og etterhev brødene i ca. 60 minutter eller til de er dobbel så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle med sammenvispet egg (kan sløyfes) og stek brødene på nederste rille i ca. 25 - 35 minutter. Avkjøl loffen på en bakerist etter steking.

Baketips!

Hvis du vil bake brødet dagen før det skal serveres, vil vi anbefale å bruke 1 ss Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst pr. 50 g fersk gjær i oppskriften. Brødet vil da holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter