Dele

HJEMMELAGET KONFEKT

Lag årets julekonfekt selv

Hjemmelaget konfekt slettes ikke vanskelig å lage selv, men du trenger gode råvarer. Vi bruker alltid produktene fra ODENSE Marsipan. De har et godt utvalg og den beste marsipanen til konfekt, synes vi er den med 50 % mandelinnhold. Denen marsipanen har mer smak av mandler og inneholder mindre sukker enn i annen marsipan.

Hjemmelaget konfekt - konfektjuletrær.

Tilberedningstid
80 min

Ingredienser

  • 150 g ODENSE Ekte marsipan (med 50 % mandler)
  • 150 g kald ODENSE Nougat
  • 200 g ODENSE Mørk 70 % sjokolade
  • + pistasjnøtter til pynt og litt melis til utkjevling

Fremgangsmåte

Legg nougaten i kjøleskapet i minst 1 time før du skal bruke den. På den måten blir den lettere å håndtere senere.

Kjevle ut marsipanen til den er ca. 2 - 3 mm tykk. Bruk litt melis under utkjevlingen slik at marsipanen ikke fester seg til kjøkkenbenken eller kjevlen.

Bruk en ostehøvel som skjærer litt tykt, og skjær en lengde av nougaten som du legger oppå marsipanen du har kjevlet ut. Skjær til marsipanen slik at den passer til nougat-stripen. Gjenta dette og legg tre lag som i en sandwich. Begynn og avslutt med et lag av marsipan. La stå i 10 minutter i kjøleskap. I mellomtiden kan du temperere sjokoladen.

Bruk en skarp kniv og skjær ut trekantede stykker som små trær. Dypp "trærne" i den tempererte sjokolade og dryss på finhakket pistasjnøtter.

TIPS!

Hjemmelaget konfekt trukket med sjokolade oppbevares best i en lufttett boks ved ca. 12 - 18 grader. Holdbarheten er ganske lang - opptil 4 uker.

Slik tempererer du sjokolade