Dele

HJEMMELAGDE KNEKKEBRØD MED SURDEIG

Hjemmelagde knekkebrød med surdeig er bare så godt. Har du ikke lagd hjemmelagde knekkebrød før, så sett i gang – du vil ikke angre.

I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig, med vil du heller lage surdeig fra bunnen av har vi oppskrift på dette.

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET SURDEIGSKULTUR

Hjemmelagde knekkebrød i en stabel.

Tilberedningstid
40

Porsjoner
40

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en middel stor bolle, og spe på med vann til du får en grøtete masse.

Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.

Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag over hele platen med en slikkepott , eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter slik at det blir lettere å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.

Stekes i ca. 50 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge.

Tips!

Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader vanlig over/undervarme.
Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen!