Hjemmelagde knekkebrød med surdeig

Hjemmelagde knekkebrød med surdeig er bare så godt. Har du ikke lagd hjemmelagde knekkebrød før, så sett i gang – du vil ikke angre. I denne oppskriften bruker vi en bakeklar surdeig, med vil du heller lage surdeig fra bunnen av har vi oppskrifter her på nettsiden: søk på grov eller fin surdeigskultur!
Hjemmelagde knekkebrød i en stabel.
porsjoner40

Ingredienser

  • 180 g sesamfrø
  • 180 g solsikkekjerner
  • 180 g gresskarkjerner
  • 120 g havregryn, lettkokte
  • 165 g sammalt rug fin
  • 150 g bakeklar surdeig av fullkornshvete
  • 1,5 ts salt
  • 5,8 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en middel stor bolle, og spe på med vann til du får en grøtete masse.
  • Rør godt rundt og la massen svelle i ca. 10 minutter. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Fordel massen på stekeplater dekket med bakepapir. Fordel massen i et tynt lag over hele platen med en slikkepott , eller legg over bakepapir og bruk en kjevle for å gjøre massen jevnt flat. Del opp i ruter slik at det blir lettere å knekke av knekkebrødene når de er ferdig stekt.
  • Stekes i ca. 50 minutter til knekkebrødene har en gyllen og fin farge.

Notes

TIPS!

Har du ikke varmluft på ovnen din kan du steke ett og ett brett ved 180 grader vanlig over/undervarme.
Knekkebrødene oppbevares best i en tett boks. Husk bare å avkjøl knekkebrødene helt før de legges i boksen!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top