Dele

Helkornbrød

Helkornbrød er et godt og sunt valg for store om små. Brødet er grovt og og metter lenge!

Oppskåret helkornbrød med gulost og paprika.

Porsjoner
3

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Dag 1:
Legg helkornene i vann natten over slik at de bløtlegges.

Dag 2:
Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær og de bløtlagte kornene. Elt deigen sammen med eltekork i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 min.

Del deigen i tre like store deler, form til brød og legg på stekebrett med bakepapir. Bruk gjerne brødformer (1,5 liter) hvis du har dette. Dekk til brødene og etterhev de i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden oven til 200 grader med vanlig over og undervarme.

Pensle brødene med vann på toppen og stek de på nederste rille i ca. 45 - 50 minutter. Avkjøl brødene på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter