Dele

HAVREBRØD

Oppskrift på hjemmelaget havrebrød

Havrebrød smaker godt og er et sunt valg av brød for hele familien. Brødet er grovt på Brødkalkulatoren, så dette brødet holder godt på mettehetsfølelsen lenger enn fine brød. Med bruk av bakehjelpemiddelet Ferskere bakst, blir brødet saftig og holder seg ferskt og fint lenger!

Tre nystekte havrebrød på en bakerist.

Porsjoner
4

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Smør to brødformer og forvarm ovnen til 200 grader.

Del deigen i to like stor deler og form til to brød. Legg brødene i formene, dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er til dobbelt så store.

Pensle med vann og strø på med havregryn. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 -45 minutter. Ta brødene ut av formene når de er litt avkjølte og avkjøl de helt på rist.

Tips!

Ved bruk av produktet som heter Ferskere Bakst, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger. Det er spesielt praktisk om brødet ikke blir spist opp samme dag, men skal holde i 2 - 3 dager. Brødet er også egent til å fryses ned. Brød som skal fryses ned bør være helt avkjølte. Hvis ikke, kan skorpen løsne når det tines igjen.

Relaterte produkter