Halvgrovt surdeigsbrød

Halvgrovt surdeigsbrød toppet med solsikkefrø. Brødene et fri for melk og er uten egg. Disse brødene er bakt med surdeig som gir en ekstra smak og holdbarhet på brødet. Vi har brukt en bakeklar surdeig, men ønsker du å lage surdeigen fra bunnen av, kan du finne våre oppskrifter ved å søke på grov eller fin surdeigskultur.
Halvgrovt surdeigsbrød oppskåret i skiver på en trefjøl.
porsjoner2

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Bland de tørre ingrediensene i en bakemaskin og hell i vann og surdeig.
  • Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet.
  • Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 2 timer, eller til den er dobbelt så stor.
  • Del deigen opp i to like stor deler, form til brød og legg i smurte brødformer á 1 liter. Dekk til med plast og etterhev i ca. 60 - 90 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 230 grader med vanlig over/undervarme.
  • Pensle brøde med vann og strø på med solsikkefrø. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 - 45 minutter. Ta ut av brødformene og avkjøl på rist, slik at brødene ikke blir våte fra dampen.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brødene holde seg ferske og fine lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top