Gulrotbrød har en fin farge fra gulrøttene og blir et saftig brød som holder seg ferskere lenger. Brødt er halvgrovt og er bakt uten hele frø og melk.
Start med å skrell gulrøttene og rasp de på et rivjern.
Ha vannet i en bakebolle for en kjøkkenmaskin. Rør ut smudret gjær i vannet og tilsett oljen.
Ha i de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig, og slipper bakebollen.
Ha i raspet gulrøtter og delt deigen raskt sammen i 1 minutt på høy hastighet.
Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 45 - 60 minutter.
Vel deigen over på en ren kjøkkenbenk og del deigen i to like store deler. Kna deigen sammen og form til to brød som legges i to smurte brødformer på ca. 2 liter.
Dekk til brødformene og etterhev brødene på kjøkkenbenken i ca. 60 – 90 minutter, eller til de er dobbelt så store.
Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Pensle brødene forsiktig med vann og strø på gresskarkjerner. Stek brødene på nederste rille i ca. 45 minutter. Ta brødene ut av formene og la de avkjøles på en bakerist.
Gulrotbrødene blir saftigere og holder seg ferske og fine lenger hvis du bruker litt av bakehjelpemiddelet "Ferskere bakst" i deigen.