Dele

Halloween sjokoladekake

Oppskrift på sjokoladekake til Halloween

Halloween sjokoladekake er en praktisk kake å lage til festen 31. oktober. Dette er en flott kake som både store og små vil like. Før du setter i gang med kaken, les gjerne våre baketips på hvordan kjevle og legge lokk på en kake.

 

Halloween sjokoladekake

Tilberedningstid
120

Porsjoner
10

Ingredienser

Kakebunn:

  • 300 g romtemperert smør
  • 300 g sukker
  • 5 stk romtempererte egg
  • 300 g hvetemel
  • 100 g bakekakao
  • 2.5 dl melk eller appelsinjuice
  • 2 ts bakepulver

Appelsinkrem:

  • 2 stk romtempererte egg
  • 90 g sukker
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 stk revet sitron (raspet skall og saft)
  • 2 stk appelsiner (raspet skall og saft)
  • 5 stk gelatinplater

Pynt:

  • 800 g ODENSE Figurmarsipan
  • litt oransje konditorfarge
  • 100 g ODENSE Mørk 55 % sjokolade
  • 2 ss delfiafett

Fremgangsmåte

KAKEBUNN:
Start med å forvarme stekeovnen din til 175 grader med vanlig over- og undervarme. Smør en rund springform på 18 cm i diameter.

Pisk romtemperert smør og sukker til en luftig og nesten hvit røre. Tilsett eggene, ett om gangen under omrøring. Bland sammen mel, kakao og bakepulver i en annen bakebolle. Sikt det tørre inn i eggeblandingen vekselvis med melken (eller appelsinjuicen) og bland sammen til en jevn røre.

For å få en litt høy og fin kake, stekes bunnen i to omganger. Ha halvparten av røra i formen og stek bunnen på den på midterste rille i ca. 30 - 45 minutter og gjenta. Hvis du synes dette tar for lang tid å steke to bunner, kan du heller velge å bruke en springform på 24 cm og steke kakebunnen en gang, og dele den ferdig stekte kakebunne i to like høye deler.. Den ferdige kaken blir da litt lavere. Avkjøl kakebunnen(e) i formene(e) etter steking.

APPELSINKREM:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem så vannet ut av dem, og smelt dem i en liten kjele med 2 - 3 spiseskjeer kokende vann. Rør til de er helt løst opp. Rasp det ytterste skallet fra sitronen og appelsinene i en lite bolle og klem ut saften.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk fløten stiv og vend den i eggedosisen sammen med saften og skallet fra sitronen og appelsinene. Rør inn gelatinen til slutt, og sett kremen i kjøleskap til den begynner å tykne. Rør gjerne av og til i blandingen, så saften ikke synker til bunn.

Når kremen er stivnet, ha en ene kakebunnen på et kakefat. Smør på den stivnede appelsinkremen og legg på den andre kakebunnen. Om ønskelig, smør et tynt lag med aprikossyltetøy på den nederste kakebunne før du tar på kremen.

Kna inn oransje konditorfarge sammen med marsipanen til den er jevn oransje. Kjevle ut marsipanlokket til det er ca. mm 3 tykt. Bruk gjerne litt melis under utkjevling, slik at marsipanen ikke klistrer seg til underlaget og kjevlen. Trekk kaken med marsipanlokket og skjær til langs kantene. Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken og rør inn delfiafettet. Ha den smeltede sjokolade over marsipanlokket og pynt kaken med eventuelt kakepynt før sjokolade stivner helt.