Dele

HALLOWEEN OSTEKAKE

Oppskrift på ostekake til Halloween

Halloween ostekake toppet med kullsvart lakrissaus og masse skummelt godteri! Denne fantastiske ostekaken blir garantert en STOR hit for både store og små den 31.oktober!

Enda mer inspirasjon til feiringen finner du blant våre mange Halloween-oppskrifter.

Halloween ostekake

Ingredienser

Kakebunn:

  • 150 g smeltet meierismør
  • 250 g Oreokjeks

Ostekrem:

Topping og pynt:

  • 3 stk gelatinplater
  • 1 dl vann
  • 1.5 dl Idun Lakrissaus
  • Skummelt Halloween-godteri... for eksempel øyne og gebiss

Fremgangsmåte

Kjør kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen.

Ha et lag med bakepapir i en springform på 20-23 cm og trykk kjeks blandingen jevnt utover bunnen av en formen. Sett bunnen i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Legg gelatinplatene i rikelig med vann.

Varm opp bringebær og vaniljeessens på medium varme. Småkok i noen minutter til bringebærene har gått i oppløsning. Sil ut bringebærfrøene ved å presse de gjennom en finmasket sikt. Mål opp 0.5 dl av den silte bringebærpureen og varm opp igjen. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de i den varme bringebærpureen.

Visp kremost og sukkeret til en slett krem. Tilsett litt og litt av kremfløten og fortsett å vispe til kremen tykner. Vend i den avkjølte med fortsatt flytende bringebærsausen.

Hell kremen over kjeksbunnen og slett ut overflaten. Avkjøl i kjøleskapet til kaken har stivnet, ca 3 timer.

Legg platene med gelatin i bløt i rikelig med vann. La stå i 10 min eller lengre. Ha vann og lakrissaus i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring til det ryker. Klem vannet ut av gelatinen og rør ut i det varme.

Sett til side og avkjøl i romtemperatur til det er helt avkjølt og så vidt har begynt å tykne.

Hell over den stivnede ostekaken og legg halloween godteri i geleen. Sett tilbake i kjøleskapet og vent til gelelaget har stivnet. Dra en tynn og skarp kniv lags kakeringen. Løft av ringen og server.