Dele

Halloween muffins

Oppskrift på sjokolademuffins med ostekrem

Halloween muffins er gøy å lage til den store halloweenfesten – og barna elsker de! I denne oppskriften bruker vi sjokolademuffins med ostekrem som er pyntet som artige spøkelser. Resultatet er saftige Halloween muffins som er uimotståelige gode. Det tar litt tid å lage, men det er det verdt! Ønsker du eller å lage vaniljemuffins, kan du bruke denne oppskriften på lyse muffins.

 

Halloween muffins som spøkelser med hatt.

Porsjoner
12

Ingredienser

Muffinrøre:

  • 180 g romtemperert smør
  • 180 g sukker
  • 3 stk romtempererte egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl melk
  • 180 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss kakao

Ostekrem:

  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g nøytral kremost
  • 150 g melis

Pynt:

  • 1 pk Sætre Sjokoladeringer (kjeks)
  • 1 pk Mini marshmallows
  • 1 pk Non-Stop

Fremgangsmåte

Start med å forvarme stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.

Rør romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene - ett av gangen under omrøring. Bland de tørre ingrediensene i egen bolle og sikt inn i eggeblandingen vekselvis med melken til en jevn røre. Fordel røra i ca. 12 mellomstore muffinsformer og 12 små muffinsformer, ca. 3/4 dels fulle.

Stek de store muffinsene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter litt avhengig av hvor store muffinsformene er. De små formene trenger kortere steketid (ca. 5 - 10 minutter) Avkjøl muffinsen på en bakerist etter steking.

Ostekrem:
Bland romtemperert smør og kremosten i en bolle, og om rør rundt. Tilsett melisen og rør kraftig til en jevn og glatt krem.

Montering:
Ta de små muffinsen ut av formen og snu de slik at bunnen vender opp og dryss på litt melis på toppene. Lim de små muffinsene med bunnen ned på sjokoladekjeksen med litt melisglasur. Nå har du hatter! Sprøyt godt med ostekrem på muffinsene og sett på hattene. Sett på Non-Stop på kremen som øyne, del en linse i to og bruk som nese og sett på mini-marshmallows som tenner. Sett muffinsen i kjøleskapet og ta de ut ca. 15 minutter før servering.