Halloween marengsbein

Ha det gøy med marengs til Halloween!

Halloween marengsbein eller små spøkelser er både artig, rimelig og lettvint å lage til Halloween. Alle barn liker marengs, og det er ekstra gøy å få de i morsomme fasonger som bein eller spøkelser. Marengs er dessuten fri for gluten og inneholder ikke laktose. Se gjerne våre øvrige oppskrifter til Halloween hvis du vil lage noe annet spennende.

Halloween marengsbein på et fat.

Porsjoner
10

Ingredienser

  • 90 g eggehvite fra romtempererte egg
  • 180 g siktet melis
  • 1 ss saft fra en frisk sitron

Fremgangsmåte

1

Start med å forvarme stekeovnen din til 100 grader med vanlig over- og undervarme.

2

Skill hviten fra plommen og ha eggehviten i en fettfri, ren og tørr bakebolle. Pass på at rester fra eggeplommen ikke kommer med. Da risikerer du at eggehviten ikke blir stiv under pisking!

3

Pisk sammen 1 toppet spiseskje siktet melis og eggehviten til du får "myke topper", og tilsett sitronsaften og resten av melisen - litt og litt av gangen og pisk hardt videre til marengsen er fast og får "spisse" topper. Begynn piskingen fra starten av på laveste hastighet slik at melisen ikke fyker ut av bollen, og øk til full styrke litt etter litt.
Du skal kunne snu bollen opp-ned uten at innholdet flyter ut av bollen. Først da er marengsen godt nok pisket!

4

Ha marengsen i en sprøytepose og klipp et hull i spissen av posen. Legg bakepapir på et stekebrett og sprøyt på marengsen i bein-fasong. Prøv deg litt frem - og husk, øvelse gjør deg til mester! Ønsker du heller lage små spøkelser av marengsen, lager du små topper i stedet.

5

Stek marengsen på 100 grader i ca. 60 minutter - litt avhengig av hvor store du lager de.

Tips!

Når marengsen er helt avkjølt, oppbevares den best i en lufttett boks. Du kan godt steke marengsen i god til før de skal serveres. Ved riktig oppbevaring har de holdbarhet i minst to uker!