Dele

HALLOWEEN-BOLLER

Oppskrift på halloween-boller

Halloween-boller er enkelt å lage til den store Halloweenfesten 31. oktober. Disse bollene er pyntet som blodsprengte øyer som stirrer ut i luften. La gjerne barna pynte bollene selv!

Halloween-boller laget som blodige øyer.

Tilberedningstid
190 min

Porsjoner
24

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin. Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bunnen på bakebollen.
Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Velt deigen ut på en ren kjøkkenbenk. Trill deigen til like store boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 80 gram per bolle. Dekk til brettene og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store.

Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme. Avkjøl bollene på en bakerist etter steking.

Bollene stekes i ca. 10 - 13 minutter eller til de har fått en gyllen farge over og under. Steketiden vil variere fra ovn til ovn, og på hvor store du lager bollene.

MELISGLASUR

Lag en tykk melisglasur av melis og vann. Lag runde "øyne" på bollene med melisglasuren. Pass på å ikke bruke for mye melis, for da vil glasuren renne nedover bollen.

PYNT

Kjevle ut oransje og sort marsipan. Bruk runde utstikkere til å lage passende størrelser. Vi brukte små korker i forskjellige størrelser for å stikke ut med. Fest marsipanen på bollen med litt melisglasur. Når glasuren har stivnet, tegn forsiktig opp "blodkar" med rød konditorfarge med en tannpirker. Bollene er nå klare for Halloweenfest!

BAKETIPS!

Ved bruk av Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det kan være svært nyttig hvis du for eksempel skal bake bollene noen timer før de skal serveres!

Relaterte produkter til Halloween-bollene: