Dele

Gulrotrundstykker med solsikkefrø

Skjem deg bort med hjemmelaget grove gulrotrundstykker! De smaker så godt at du garantert vil bake de igjen – og igjen!

Nystekte gulrotrundstykker på en asjett.

Porsjoner
20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene sammen i en bakebolle med smuldret gjær. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 15 min. til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen opp i 20 like store deler (ca. 90 g) og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 220 grader.

Pensle rundstykkene med vann og dryss over solsikkekjerner. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil rundstykkene holde seg ferske og fin lenger!