Dele

GULROTMUFFINS

Oppskrift på saftige gulrotmuffins med luftig kremostglasur, og toppet med små gulrøtter av figurmarsipan. Et morsomt bakeprosjekt for påsken! Mer inspirasjon til påskebaksten finner du i artikkelen våre beste påskekaker!

Gulrotmuffins

Ingredienser

Muffins:

  • 3 stk store egg
  • 250 g sukker
  • 2.5 dl solsikkeolje
  • 325 g hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte Natron
  • 1 ts bakepulver
  • 400 g gulrøtter, grovt revet

Krem:

Annet:

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk egg, sukker og olje sammen til det blir litt luftig. Bland alt det tørre sammen. Skrell og rasp gulrøtter og ha det liggende klar. Sikt det tørre inn i røren og vend inn med en slikkepott. Vend til slutt inn gulrøtter.

Ha muffinsformer av papir i en muffinsform av metall, og fyll formene ⅔.

Stek midt i ovnen i ca 20 min. Avkjøl 5 minutter i formen før du løfter de over på rist og avkjøler de helt.

Kremen:

Pisk smør, melis og vanilje til en luftig krem. Pisk til slutt inn kremosten og sitronjuicen. Ha 2 ss krem i en skål og farg resten av kremen lys grønn eller behold kremen hvit. Farg kremen i den lille skålen mørk grønn.

Ha den store porsjonen med krem over i en sprøytepose med stjernetipp. Sprøyt litt krem på hver muffins og sett de kaldt. Ha den grønne kremen over i en liten sprøytepose med en liten bladtipp eller 1 mm rund tipp.

Farg marsipanen med litt oransje konditorfarge og form de til små gulrøtter. Lag noen små riller oppå gulrøttene og pynt muffinsene med de. Lag en grønn dusk på hver gulrot med den grønne kremen.

Oppbevar i kjøleskapet fram til servering eller server med det samme. De kan også lages dagen i forveien.