Dele

GULE BOMBER

Gule bomber med kransekakemasse

Har du kransekakemasse til overs, kan du bruke dette til bunner for å lage gulebomber.  Til 30 stk. bomber trenger du ca. 600 gram kransekakemasse. Lag runde kuler og legg på et stekebrett med bakepapir. Trykk de litt ned med håndflaten. Stekes ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl og legg på nougat og krem som ellers i denne oppskriften.

 

Holdbarhet på gule bomber

Kakene har en holdbarhet på opp til 1 uke hvis de står i en lufttett kakeboks i kjøleskapet. Men, de kan også fryses ned hvis de pakkes godt inn, og har en holdbarhet i 2 – 3 måneder.

 

Gule bomber - nøttebunn toppet med nougat og eggekrem.

Tilberedningstid
150 min

Porsjoner
30

Ingredienser

  • 115 g eggehviter ( fra 2 -3 egg)
  • 100 g melis
  • 225 g malte mandler (hasselnøtter eller mandelmel

KREM

ANNET

  • 50 g ODENSE bløt nougat

Fremgangsmåte

Start med å mal nøttene i en mandelkvern/food prosessor, eller bruk ferdig kjøpt mandelmel. Bland inn siktet melis.

Pisk de romtempererte eggehvitene til de er helt stive og vend forsiktig inn mandelblandingen. Sett stekeovnen på 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Trill passende kuler av deigen som du setter på et bakepapir og trykker litt flate med håndbaken. Om deigen er klissete kan du bruke litt melis på fingrene. Stekes på midterste rille i ca. 10-12 minutter. Stek kun ett brett av gangen, og avkjøl kakene på en bakerist etter steking.

KREM
Rør sammen eggeplommer, sukker, maizena, vaniljeessens og kremfløte i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme under omrøring. La blandingen småkoke i to minutter før du fjerner kjelen fra varmen. Tilsett smøret og rør til alt smøret er smeltet og rørt jevnt inn. La kremen stå i kjøleskap i ca. 1 - 2 timer til den er tyknet.

Når den gule kremen er avkjølt, visper du den opp i cirka ti sekunder til den blir luftig og fastere. Om den ikke er fast nok tilsetter du litt mer mykt smør. Sett kremen i kjøleskapet igjen til den blir kald igjen.

Smelt nougat forsiktig på lav temperatur i en mikrobølgeovn og la den stå å avkjøle på benken

MONTERING
Ha en liten teskje nougat på de kalde bunnene og sett de i kjøleskapet til nougaten er stivner. Fordel deretter kremen i en sprøytepose med stjernetipp og sprøyt ut små topper på hver nøttebunn. De gule bombene er klare for servering!

TIPS!

Sett kakene i fryseren slik at den gule kremen blir stiv før du legger de i en tett boks for oppbevaring. Kakene oppbevares best kjølig og har en holdbarhet på opptil 1 uke.

Relatert produkt: