Dele

GULE BOMBER MED SJOKOLADETREKK

Oppskrift på gule bomber med sjokoladetrekk

Vi elsker denne oppskriften på gule bomber med sjokoladetrekk! Sett en ekstra piff på den klassiske julefavoritten ved å dyppe den i varm sjokolade.

Gule bomber med sjokoladetrekk

Ingredienser

Gul krem:

Mandelmasse, til topp og bunn:

  • 3 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 230 g mandelmel

Sjokoladetrekk:

  • 150 g mørk bakesjokolade

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele og visp sammen. Varm forsiktig opp under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem.

Trekk kjelen vekk fra varmen og pisk inn smøret. Ha over i en skål og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.

Pisk eggehviter til myke topper og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter og vend inn mandelmelet. Ha massen over i en sprøytepose med ønsket tyll og sprøyt små topper på bakebrett med bakepapir. Stek på 180 grader u ca 15 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.

Ha den gule kremen over i en sprøytepose med tipp. Par to og to topper. Sprøyt krem på den ene og klem sammen med en annen. Sett kaldt.

Varm sjokoladen over vannbad, og dypp de helt kalde bombene i sjokoladen. Legg de over på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Sett de gjerne kaldt. Spises med det samme eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.