Dele

GROVT MATPAKKEBRØD

Oppskrift på grovt brød

Grovt matpakkebrød inneholder viktige vitaminer og mineraler. Denne oppskriften er laget med en fordeig og skolding. Når man benytter denne baketeknikken, blir det ekstra saftige brød som smaker supergodt. Forberedingen tar lenger tid enn vanlig, men er verdt hvert eneste minutt!

GLAD I Å BAKE? – se alle oppskriften på hverdagsbrød

Oppskåret grovt matpakkebrød med smør.

Porsjoner
2

Ingredienser

DAG 1 - FORDEIG

DAG 1 - Skolding

  • 100 g havre
  • 25 g kruskakli
  • 80 g solsikkefrø
  • 80 g linfrø
  • 4 dl kokende vann, Skolder man frøene man bruker i et brød, vil brødet bli ekstra saftig!

DAG 2

Fremgangsmåte

DAG 1 - Fordeig:

Bland ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Dekk til med plastfolie og la stå på kjøkkenbenken i ca. 12 - 16 timer.

DAG 1 - SKOLDING:

Legg det tørre i en bolle, kok opp vannet og hell over. La stå i 12 - 16 timer på kjøkkenbenken med plastfolie over.

DAG 2:
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle, tilsett fordeigen og 2/4 av vannet. Elt deigen i 5 minutter på lav hastighet og 10 minutter på middels hastighet. Tilsett det resterende av vannet mot slutten av eltetiden. Deretter tilsettes skoldingen (frøene) fra i går, og det hele eltes sammen på lav hastighet til alt er blandet godt sammen. Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme.

Del deigen i 2 like store deler, form til brød og legg i smurte brødformer à ca. 1,5 liter.

Dekk til med rent kjøkkenklede, og la brødene etterheve i ca. 30 minutter.

Pensle med vann og strø på med sesamfrø eller solsikkefrø. Sett formene på nederste rille i ovnen, hell i 0,5 dl vann i bunnen av ovnen, lukk igjen døra og senk temperaturen til 210 grader (når man heller litt vann i bunnen av ovnen, vil man få en fin farge på brødskorpen). Stek brødene i ca. 40 - 45 minutter.

Relaterte produkter til det grove matpakkebrødet: