Dele

Grove vafler (glutenfri)

Glutenfri grove vafler med havregryn

Grove vafler laget med glutenfritt havremel og kulturmelk smaker godt. Vil du ha i litt ekstra tekstur i vaflene, kan du tilsette litt glutenfri havregryn. Havremelet kan erstattes med en blanding av fint og grovt glutenfritt mel, hvis du ikke har havremel for hånden.

VIL DU HELLER LAGE FINE VAFLER? – se oppskrift på glutenfrie fine vafler

 

Hvordan lage vafler som er luftige?

Liker du best at vaflene er luftige, kan du skille eggeplommene fra hviten. Rør plommene sammen med sukkeret og en skvett av melken. Stivpisk eggehvitene og rør inn denne massen helt til slutt – etter at du har rørt inn alle de tørre ingrediensene.

 

Nystekte grove vafler glutenfri på en tallerken.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
8

Ingredienser

Røre:

  • 50 g smeltet smør + litt til steking
  • 4 stk mellomstore egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kulturmelk
  • 20 g glutenfri havregryn (kan droppes)
  • 200 g glutenfritt havremel ( kan erstattes med 100 g glutenfritt grovt mel og 100 g glutenfritt fint mel)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts Idun Morshjemmebakte - Natron
  • 0.5 ts salt

Fremgangsmåte

Start med å smelt smøret i en kjele. Hell deretter i kulturmelken. og rør sammen.

Pisk sammen egg og sukker. Hell i melkeblandingen og rør sammen. Bland glutenfritt havremel (eller fint og grovt glutenfritt mel), eventuelt havregryn, vaniljesukker, kardemomme, salt og natron i en bakebolle. Pisk de tørre ingrediensene sammen med det våte til en jevn og klumpfri røre.

Glutenfri vafler smaker aller best når de er nystekte. Server gjerne vaflene sammen med syltetøy og rømme (alternativt laktosefri rømme).

TIPS!

Det kan være både praktisk og sikkert og bruke et eget vaffeljern til glutenfri røre. På den måten kan du være helt sikker på at det ikke finnes rester av gluten når du skal steke glutenfri vafler. Dersom jernet vanligvis brukes til glutenholdige vafler, bør den som er allergiker unngå å spise den første glutenfri vaffelplaten som stekes.