Grove scones smaker godt og kan like gjerne serveres til frokostbordet, som noe godt ved siden av kaffen. Mange velger å bake grove scones til å ha i matpakken. Det løfter jo dagen litt, for det smaker jo så godt! I denne oppskriften bruker vi også litt lettkokte havregryn som gir litt mer tyggemotstand. Havregryn er også svært sunt, da det er rikt på mineraler og vitaminer.
VIL DU HELLER LAGE FINE SCONES? – se denne oppskriften
Forvarm stekeovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, smuldre inn smøret og tilsett kefirmelken til slutt. Bland deigen raskt sammen uten å elte den for mye. Deigen skal være litt klissete.
Legg deigen på en melet kjøkkenbenk og klapp den ut til en tykkelse på ca. 3 - 4 cm med håndflaten. Stikk ut runde scones med en utstikker eller et kjøkkenglass. Legg sconsene på et stekebrett med bakepapir, legg over et klede og la de hvile i 20 minutter. Pensle toppene med sammenvispet egg.
Stek sconsene midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller til de har fått en gyllen farge. Avkjøles på en bakerist etter steking.
Deigen kan oppbevares i 1 - 2 dager i kjøleskapet i en lufttett boks. Når du skal bake med den, la den romtempereres i en halvtime før du baker scones av den.