Dele

GROVE PANNEKAKER

Oppskrift på grove pannekaker

Grove pannekaker med sammalt hvete og havregryn inneholder litt mer kostfiber, vitaminer, og mineraler enn pannekaker laget kun på hvetemel. De metter lenger og smaker godt. Pannekaker er populært å lage til middag blant småbarnsfamilier og disse grove pannekakene kan du lage med god samvittighet. Oppskriften er helt uten sukker, men ønsker du å ha de litt søte, kan du smaksett røren med sukker eller et alternativ til sukker. Visste du at det finnes en offisiell pannekakedag? Den forekommer første tirsdag etter fastelavnssøndag hvert år. Bruk denne dagen til å servere grove pannekaker!

Les gjerne mer om du forskjellige kornsortene.

Nystekte grove pannekaker på en tallerken.

Porsjoner
18

Ingredienser

Pannekakerøre:

  • 4 stk mellomstore egg
  • 170 g sammalt hvete, fin
  • 30 g lettkokte havregryn
  • 10 dl lettmelk
  • 180 g hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 2 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

Start med å slå eggene i en bolle og pisk dem lett sammen med saltet. Rør deretter inn havregryn og det fine sammalte hvetemelet til en jevn røre. Spe på halvparten av melken, og tilsett omtrent 2/3-deler av det fine hvetemelet. Rør sammen til en klumpfri røre, før du rører inn resten av melet, smeltet smør og melken.

Dekk til pannekakerøren og la den stå ca. 30 minutter å svelle i kjøleskapet (kan fint stå lenger om nødvendig).

Varm en middels stor stekepanne med (helst teflon) på middels varme og ha litt smør i pannen første gangen. Hell i en sleiv med røre og drei litt på pannen slik at røren fordeler seg jevnt utover hele pannen. Når pannekaken har stivnet på overflaten er den klar til å stekes på den andre siden. Bruk en stekespade til å snu pannekakene om du ikke har dreisen på å kaste de rundt.

TIPS!

Røren kan oppbevares i kjøleskap, eller til og med fryses ned om det er et ønske.