Dele

GROVE HORN MED KJØTTDEIG

Grove horn holder på energien

Grove horn passer utmerket å bake til matpakken eller som turmat. De er enkle å spise, smaker godt og holder på energien utover dagen. Dessuten slipper mat at pålegget blir tørt og kjedelig, da alt det gode finnes inne i hornet. I denne oppskriften bruker vi kjøttdeig, ost og krydder, men dette kan selvsagt erstattes med det du liker aller best.

VIL DU BAKE FINE HORN? – se oppskriften

 

Horn uten melk?

Har du et familiemedlem som ikke tåler melk, kan melk erstattes med vann og smør erstattes med margarin uten melk. Uansett hvordan du velger å bake hornene, kan de fryses ned og tas opp etter behov. La de tine på kjøkkenbenken, eller varm de opp i steke ovnen på 200 grader i ca. 3 – 5 minutter.

Les også: LAG SPENNENDE OG FRISTENDE MATPAKKER

 

HORN OPPSKRIFT:

Grove horn med kjøttdeig i.

Tilberedningstid
130 min

Porsjoner
16

Ingredienser

DEIG

FYLL

  • 400 g kjøttdeig, 1 liten gul løk, revet ost, salt, soltørkede tomater. Smakes til med salt og pepper.

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle og ha i melk, smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig.

Dekk til bakebollen og la deigen forheve i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 220 grader. Stek kjøttdeig og løk og smak til med salt og pepper. Bland inn soltørket tomat i små biter.

Del deigen i to like store deler. Kjevle ut til to runde sirkler og del de opp i 8 like store ”pizzastykker”. Legg ferdig stekt kjøttdeig og ost i ytterkant på "pizzastykkene" og rull sammen. Legg hornene på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev hornene i ca. 45 - 60 minutter eller til de er dobbelt så store.

Pensle med sammenpisket egg og dryss gjerne på litt oregano (evt. valmue- eller sesamfrø) før de stekes på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil hornene holde seg ferske og fine lenger. Hornene smaker aller best nystekte, men kan godt fryses og tas opp etter behov.

Relaterte produkter til de grove hornene: