Dele

GROVBRØD

Oppskrift på grovbrød uten hele korn

Grovbrød er en viktig del av det norske kostholdet. Grove brød gir daglig tilskudd av fiber, viktige vitaminer og mineraler. Brødene er en fin kilde til langsomme karbohydrater som har en begrenset effekt på blodsukkeret. Fin brød derimot, er laget av finmalt mel og inneholder dermed mer raske karbohydrater som gir rask blodsukkerstigning. Grove brød holder deg mett lenger.

Visste du at grove kornprodukter kan bidra til å holde vekten nede?les mer om KOSTRÅD OM GROVE KORNPRODUKTER

 

Grovbrød

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
2

Ingredienser

GJÆRDEIG

Fremgangsmåte

Ha væsken i en bakebolle og løs opp gjæren. Ha i de tørre ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper bakebollens kanter.

Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen i to like store deigemner. Form til brød og legg i to smurte brødformer hvis du har dette. Dekk til med plast og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle toppen av brødene forsiktig med vann, og strø over gresskarkjerner.

Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 40 - 45 minutter.

Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist etter steking. Legger du et kjøkkenhåndklede over, blir skorpen mykere. Du velger selv!

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskere over lengre tid.

Relaterte produkter