Dele

GROV PIZZADEIG

Pizzadeig rik på fiber

Hjemmelaget grov pizzadeig er rik på fiber og metter lenger. Med denne deigen kan du lage enten langpannepizza, posjonspizzaer, pizzasnurrer eller innbakt pizza.

VIL DU LAGE DIN EGEN PIZZASAUS? – se vår oppskrift på pizzasaus med tomater eller hvit pizzasaus.

Les også: 5 gode grunner til å spise mer grovt

Grov pizzadeig med tomatsaus.

Tilberedningstid
120

Porsjoner
3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 200 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel, grov
  • 2.5 ts Idun Mors Hjemmebakte - Pizzagjær
  • 0.5 ts salt
  • 2.5 dl lunkent vann (maks 40 °C)
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 -10 minutter eller elt for hånd til pizzadeigen deigen er smidig og glatt.

Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader.

Kjevle deigen ut til en langpannepizza, eller lag 2 - 3 porsjonspizzaer. Form bunnen aller helst ut for hånd, eller bruk en kjevle om du ikke får det så lett til for hånden. Legg bunnen eller bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket topping.

Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.

Baketips!

Ved å bruke pizzagjær, vil deigen slappe mer av og den blir lettere å forme/kjevle ut. Har du ikke pizzagjær for hånden kan du selvsagt bruke vanlig gjær.

Relaterte produkter