Dele

Grov pizzabunn

Hjemmelaget grov pizzabunn er rik på fiber og metter lenger. Med denne deigen kan du lage enten langpannepizza, ekstra tynne pizzaer, pizzasnurrer eller innbakt pizza.

Nystekt pizza med grov pizzabunn.

Porsjoner
3

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 200 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 200 g sammalt hvetemel, grov
  • 2.5 ts Idun Mors Hjemmebakte - Pizzagjær
  • 0.5 ts salt
  • 2.5 dl lunkent vann (maks 40 °C)
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 -10 minutter eller elt for hånd til pizzadeigen deigen er smidig og glatt.

Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 230 grader.

Kjevle deigen ut til en langpannepizza, eller del pizzadeigen i mindre deler som formes for hånd eller med en kjevle. Legg bunnen eller bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med pizzasaus og ha på ønsket pizzafyll.

Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter.

Baketips!

Ved å bruke Pizzagjær, vil deigen slappe mer av og den blir lettere å forme/kjevle ut. Har du ikke pizzagjær for hånden kan du selvsagt bruke vanlig gjær, men prøv den neste gang!

Relaterte produkter