Dele

GROV FOCACCIA

Grov focaccia med malt som gir ekstra god smak og farge på brødet. Focaccia er et veldig godt og luftig brød som er egnet å servere ved siden av god mat. Har du ikke bakte focaccia før, så kan vi love det er verdt et forsøk.

I denne oppskriften brukes en liten mengde gjær og deigen skal derfor heve lenge. Resultatet blir en luftig om særdeles smakfull focaccia.

 

Oppskåret grov focaccia på en trefjøl.

Tilberedningstid
775 min

Porsjoner
1

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

DAG 1

Ha de tørre ingrediensen i en bakebolle.
Rør gjæren ut i kaldt vann, og hell væsken i bakebollen og rør sammen til en jevn masse. Dekk bakebollen til med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 12 - 16 timer.

DAG 2

Smør en ildfast form ca. 20 x 30 cm godt med olivenolje. Ha i deigen og form den utover formen med rene hender. Pensle med olivenolje og trykk fingrene ned i deigen, slik at det dannes groper. Strø på med hakket frisk timian og Maldonsalt.

Dekk til og etterhev foccaciaen i ca. 30 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 230 grader.

Stek foccaciaen på midterste rille i ca. 15 minutter.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter: