Dele

GROV FOCACCIA

Grov focaccia med malt som gir ekstra god smak og farge på brødet. Focaccia er et veldig godt og luftig brød som er egnet å servere ved siden av god mat. Har du ikke bakte focaccia før, så kan vi love det er verdt et forsøk.

I denne oppskriften brukes en liten mengde gjær og deigen skal derfor heve lenge. Resultatet blir en luftig om særdeles smakfull focaccia.

 

Oppskåret grov focaccia på en trefjøl.

Tilberedningstid
775

Porsjoner
1

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

DAG 1

Ha de tørre ingrediensen i en bakebolle.
Rør gjæren ut i kaldt vann, og hell væsken i bakebollen og rør sammen til en jevn masse. Dekk bakebollen til med plast, og la den stå på kjøkkenbenken i ca. 12 - 16 timer.

DAG 2

Smør en ildfast form ca. 20 x 30 cm godt med olivenolje. Ha i deigen og form den utover formen med rene hender. Pensle med olivenolje og trykk fingrene ned i deigen, slik at det dannes groper. Strø på med hakket frisk timian og Maldonsalt.

Dekk til og etterhev foccaciaen i ca. 30 minutter eller til den er dobbelt så stor. Forvarm ovnen til 230 grader.

Stek foccaciaen på midterste rille i ca. 15 minutter.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors Hjemmebakte - ferskere bakst, vil brødet holde seg ferskt og fint lenger!

Relaterte produkter: