Grønnsaksbrød passer ypperlig å servere til sommerens grillmat eller til et godt utvalg av tapas. I disse brødene har vi valgt å bruke squash, rød paprika og rødløk, men er det annet du liker bedre kan du selvsagt bruke dette!
Ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret gjær. Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen er smidig. Du kan også elte deigen for hånd, men det tar lenger tid.
Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du skjære opp grønnsakene. Bland de oppskjærte grønnsakene med karri, olje og salt.
Del deigen opp i 8 like store deler. Fordel grønnsakene likt opp i 8 porsjoner. Kna forsiktig grønnsakene inn i hvert deigemne, form til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev grønnsaksbrødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Formvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
Pensle brødene med vann og stek brødene midt i ovnen i ca. 25 - 30 minutter eller til de har fått en pent og gyllen farge.
Avkjøl på rist etter steking og servér samme dag!
Ved å bruke Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil brødene ble enda mer luftige!