Dele

GRISSINI MED TIMIAN

Verdens beste grissini lager du selv!

Grissini med timian smaker godt ved siden av supper og salater, men smaker også fabelaktig sammen med en god dipp. Det er gøy å lage grissini og de har en holdbarhet på 2 – 3 uker hvis de oppbevares i en lufttett boks.

Nystekte grissini med timian med dip ved siden av.

Porsjoner
60

Ingredienser

DEIG

PENSLING

  • Honningvann
  • 2 ss finhakket frisk timian

FORSLAG TIL ENKEL DIPP

  • 200 g kremost
  • 1 ss rød pesto

Fremgangsmåte

Ha de tørre ingrediensen til deigen i en bakebolle sammen med smuldret gjær og kaldt vann. Elt deigen på lav/middels hastighet i ca. 10 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 60 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader varmluft.

Deigen dele i 60 like deler ( ca. 6 gram per stk) og rull til tynne grissini som legges på et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen litt honning med lunkent lunkent vann og pensle grissiniene med dette. Strø deretter på finhakket frisk timian og stek brettene i ca. 8 - 10 minutter til de har fått en fin og gyllen farge. Ved bruk av varmluft kan du steke flere brett samtidig, men det kan være lurt å bytte plass på brettene underveis. Stekeovner steker litt forskjellig, og ikke alle steker like jevnt. Følg med under stekingen og snu brettet i ovnen om nødvendig.

Vil du servere grissini sammen med en god dipp, røres kremost og rød pesto sammen. Enkelt og greit!

Tips!

Grissini oppbevares best i en lufttett boks.

Relatert produkt: