Dele

GLUTENFRIE SMULTRINGER

Oppskrift på smultringer uten gluten

Glutenfrie smultringer er omtrent like gode som andre smultringer. Vær gjerne ute i god tid med årets julebakst, for smultringene kan med fordel fryses ned i plast og tas opp etter behov. Velger du ikke å fryse de ned, bør de oppbevares tørt, mørkt og litt kjølig i en luft-tett kakeboks.

HVA ER HOLDBARHETEN PÅ JULEKAKER?les mer om det i denne artikkelen

Nystekte glutenfrie smultringer.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
35

Ingredienser

Annet:

  • litt TORO Fin kakemiks til utbaking
  • 1000 g Flott Matfett til steking

Fremgangsmåte

Start med å piske egg og sukker til eggedosis.

Rør ut hornsaltet i kulturmelken og bland dette sammen med eggedosisen. Ha i resten av ingrediensene og rør sammen til en jevn røre. Dekk til og sett røre kaldt i minst 1 time eller natten over.

Varm opp matfettet i en gryte. Du kan teste om fettet er varmt nok for steking ved å stikke en trepinne ned i fettet. Hvis det bruser rundt pinnen, er fettet varmt nok til steking av smultringene.

Kjevle ut deigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikk ut smultringer med en smultring-utstikker. Kok smultringen gyllen brune på begge sider, ta de opp av gryten og la de renne av på en bakeplate med kjøkkenpapir.

TIPS!

Være ekstra varsom med varm smult - det er lett å brenne seg. Hvis fettet skulle ta fyr, ikke bruk vann for å slukke det - sett heller over et lokk!