Dele

Glutenfrie skoleboller

Glutenfri gjærbakst for glutenfrie skoleboller om mye mer!

Glutenfrie skoleboller kan være en utfordring å lage. Ikke fortvil, for ved bruk av potetmos pulver blir bolledeigen mer smidig og du får et saftig og godt resultat. Med denne oppskriften kan du bake mye annen god gjærbakst ved siden av de glutenfrie bollene!

 

Valg av vaniljekrem

I denne oppskriften bruker vi en lettlaget vaniljekrem. Vil du heller lage kremen fra bunnen av, kan du se oppskriften hjemmelaget vaniljekrem. Det blir ditt valg!

Glutenfrie skoleboller med vaniljekrem og kokos.

Porsjoner
20

Ingredienser

Glutenfri gjærdeig:

Vaniljekrem:

Topping

  • melis
  • kokos

Fremgangsmåte

Varm melken til maks 30 grader, tilsett flytende margarin og rør ut gjæren i væsken.

Ha halvparten av den glutenfrie melblandingen sammen med resten av de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett væsken.

Elt deigen sammen på laveste hastighet i 3 minutter i en kjøkkenmaskin, og tilsett resten av den glutenfrie melblandingen, litt av gangen. Elt videre i ca. 7 minutter eller til deigen er glatt og smidig.

Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca. 20 minutter.

Trill deigen ut til ca. 20 boller, og legg de på et stekebrett med bakepapir.

Etterhev bollene tildekket i ca. 45 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.

Lag i mellomtiden vaniljekremen etter anvisning på pakken, eller lag en krem fra bunnen av om du heller foretrekker det.

Trykk en fordypning i midten av hver bolle, og legg i en skje med vaniljekrem.

Stek skolebrødene midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Avkjøles på rist etter steking.

Lag en melisglasur, smør på de avkjølte bollene og dypp i kokosmasse.