Glutenfrie pepperkaker smaker så godt at du vil ikke merke forskjell. Disse pepperkakene kan du trygt bake for hele familien. Pepperkaker kan også bakes 1 – 2 måneder før jul, hvis du oppbevarer de riktig.
Les også: DETTTE ER HOLDBARHETEN PÅ JULEKAKER
Start med å smelte smøret i en kjele. Tilsett deretter sukker, sirup og kok opp under omrøring. Sett kjelen til siden og rør inn fløten.
Vei opp de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. Tilsett væsken og rør deigen sammen med hånd eller i en kjøkkenmaskin. Siden væsken fremdeles kan være litt varm, vil det være lurt å bruke en kjøkkenmaskin hvis du har dette.
Legg deigen i en ren plastbeholder med lokk eller plastpose og avkjøl før den rulles ut.
Kjevle ut deigen ut på en melet kjøkkenbenk og stikk ut med ønskede pepperkakeformer og legg på stekebrett med bakepapir.
Stek pepperkakene midt i ovnen ved 175 grader vanlig over- og undervarme i ca. 10 minutter, litt avhengig av størrelsen på pepperkakeformen. Ta kakene ut når de har fått en gyllen farge og avkjøl på rist.
Oppbevar pepperkakene i en lukket kakeboks når de er helt avkjølt.
Hvis du liker pepperkaker med kraftig smak, kan du bytte ut lys sirup med mørk sirup. I avbildet oppskrift er det brukt mørk sirup.
Ønsker du å steke flere brett samtidig, kan du stille stekeovnen inn på 160 grader varmluft. Pepperkakene stekes i omtrent like lang tid, ca. 10 - 12 minutter, eller til de har fått en mer gyllen farge.