Dele

GLUTENFRIE LUSSEKATTER

Oppskrift på glutenfrie lussekatter med eller uten melk

Lussekatter bakes tradisjonelt sett til luciadagen 13. desember, og det bakes tusenvis akkurat denne dagen til både store og små. Denne oppskriften er fri for gluten og kan bakes med eller uten melk, avhengig av ingrediensene du velger å bruke. Vi har valgt å bruke gurkemeie i denne oppskriften, men du kan selvsagt bruke safran hvis du heller vil det.

 

Nysteke glutenfrie lussekatter på en sort tallerken.

Tilberedningstid
190 min

Porsjoner
20

Ingredienser

  • 150 g smør (eller margarin uten melk)
  • 5 dl melk (eller vann)
  • 50 g fersk gjær for søte deiger
  • 2 poser TORO glutenfri lys melblanding
  • 4 ss glutenfri fiberhusk
  • 200 g sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1/2 ts gurkemeie ( eller 1 g safran)
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • litt rosiner til pynt

Fremgangsmåte

Start med å smelt smøret i en kjele, tilsett melken og sett kjelen til side. Rør deretter inn smuldret gjær, fiberhusk og gurkemeie (eller safran). La blandingen svelle i 10 minutter.

Vei opp alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 5 - 10 minutter til en jevn og klumfri deig.

Dekk til med plast og hev deigen til dobbelt størrelse.

Del deigen opp i 20 like store biter à ca. 70 gram og rull hver bit ut til ca. 35 - 40 cm lengder. Snurr hver ende inn mot midten fra hver sin ende som en S-form og legg i kryss eller i enkelt form på stekebrett med bakepapir. Dekk til lussekattene og etterhev de til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Pensle til slutt lussekattene med sammenvispet egg, og legg på rosiner og eventuelt litt perlesukker.

Lussekattene stekes i ca. 10 - 13 minutter og avkjøles på en bakerist etter steking.

Relatert produkt: