Dele

Glutenfrie kanelboller

Glutenfri gjærbakst

Glutenfrie kanelboller med smakfullt kanelfyll som er laget med brun farin. Den brune farinen gir kanelbollene en ekstra god smak på baksten. Ikke forveksle brun farin med brunt sukker, men velg den typen skal må stå kjølig for ikke å klumpe seg. Har du ikke brun farin, kan du selvsagt bruke hvitt eller brunt sukker.

Av den glutenfrie gjærdeigen, kan du også lage annen type glutenfri gjærbakst.

Nystekte glutenfrie kanelboller på en bakerist.

Ingredienser

Glutenfri gjærdeig:

Kanelfyll:

  • 100 g romtemperert smør (eller margarin uten melk)
  • 40 g brun farin
  • 2 ss malt kanel

Pensling:

  • 1 stk sammenvispet egg

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og sett kjelen til side. Rør inn smuldret fersk gjær til gjæren er oppløst. Tilsett fiberhusk, og rør om og blandingen svelle i ca. 10 minutter.

Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 5 - 10 minutter. Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen til dobbelt størrelse. I mellomtiden lager du kanelfyllet ved å røre sammen romtemperert sukker, brun farin og kanel.

Del deigen i to like store deler. Kjevle hver del ut til en kvadratisk leiv og smør på kanelfyllet. Rull sammen fra langsiden og skjær opp ca. 2 - 3 cm tykke skiver, og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev kanelsnurrene i ca. 60 minutter, eller til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle med sammenvispet egg. Stek kanelbollene i ca. 10 - 12 minutter, eller til de har en gyllen farge over og på undersiden. Avkjøles på rist etter steking. Lag gjerne en melisglasur av melis, vann og et par dråper frisk sitron saft og pynt kanelbollene med glasuren.