Dele

GLUTENFRIE GROVE MUFFINS

Grove glutenfrie muffins toppet med solsikkefrø. Dette er ikke søte og gode muffins, men glutenfrie rundstykker som er bakst i muffinsformer.

Glutenfrie grove muffins i rød muffinsformer.

Tilberedningstid
60 min

Porsjoner
18

Ingredienser

DEIG

  • 45 g gresskarfrø
  • 55 g hel bokhvete
  • 1 ss fiberhusk
  • 4 dl vann
  • 2 dl kesam
  • 50 g Idun Mors Hjemmebakte - Fersk gjær original
  • 50 g smør, romtemperert
  • 1 ss lys sirup eller flytende honning
  • 1 ts salt
  • 420 g glutenfri helmiks, grov
  • 1 stk sammenvispet egg til pensling
  • gresskarfrø og bokhvete til topping

Fremgangsmåte

Hakk gresskarfrøene til deigen og rist dem lett sammen med bokhveten i en stekepanne, og avkjøl.

Ha fiberhusk i en bakebolle, tilsett vann og Kesam, rør om og la det svelle i 10 minutter. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.

Smuldre gjæren i en annen bakebolle og legg i romtemperert smør i terninger. Tilsett resten av ingrediensene, og bland deigen sammen til en jevn masse. Deigen skal være litt klissete.

Fordel deigen i 18 smurte muffinsformer og legg på stekebrett. Har du en aluminiumsform for muffins, setter du formene i her.

Pensle med sammenvispet egg og strø på panneristet frø.

Stekes på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter.

Relaterte produkter: