Dele

GLUTENFRIE BOLLER

Oppskrift på glutenfrie boller med kesam

Glutenfrie boller er ikke lett å finne, men disse bollene synes vi er veldig gode. I stedet for å bruke rosiner i oppskriften kan den varieres med hakket sjokolade, nøtter eller annet godt. Litt glasur på toppen gir ekstra smak!

Glutenfrie boller med melis på toppen.

Tilberedningstid
110 min

Porsjoner
24

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ha Kesam i en bakebolle, tilsett vann og rør sammen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og rør deigen sammen til den er smidig og uten klumper. Bruk en sleiv eller elt deigen i en kjøkkenmaskin. Ha i rosinene mot slutten av eltetiden. .

Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.

Ha litt olje på hendene slik at deigen ikke fester seg så godt til hendene og del den opp i 24 like store deler og trill til boller.

Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, eller i smurte muffinsformer.

Etterhev bollene tildekket i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Stek brettene med boller i ca. 12 - 15 minutter. Bytt gjerne plass på brettene halvveis i steketiden for en jevnere farge. Avkjøl på rist etter steking.

Pynt gjerne bollene med melisglasur eller litt melisdryss innen servering.

Relatert produkt til de glutenfrie bollene: