Dele

Glutenfri vafler

Vafler med surmelk og uten bakepulver

Glutenfri vafler kan lages på flere måter, og du kan derfor finne mange varianter av oppskriften. I denne oppskriften bruker vi kulturmelk som gir en god og syrlig smak til glutenfri vafler. Kardemomme og vaniljesukker setter prikken over i´en. Server vaflene nystekte – da smaker de best!

 

Oppbevaring av vaffelrøre i kjøleskapet

Vaffelrøren kan godt oppbevares i kjøleskapet til dagen etter. Ha røren i en lufttett boks, eller pakk bollen inn med plastfolie. Man kan oppleve at røren blir litt grå i fargen på toppen, men det er helt ufarlig og gir ingen bismak. Det er rett og slett en kjemisk reaksjon som oppstår i røren når den står en liten stund.

VIL DU LAGE GROVE VAFLER? – se oppskrift på grove glutenfri vaffelhjerter

Nystekte glutenfri vafler på en tallerken.

Tilberedningstid
30

Porsjoner
8

Ingredienser

Røre:

  • 4 stk mellomstore egg
  • 4 ss sukker
  • 3 dl kulturmelk
  • 300 g glutenfritt lyst mel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts Idun Mors hjemmebakte - Natron
  • 0.5 ts salt
  • 50 g smeltet smør + smør til steking

Fremgangsmåte

Smelt smøret og hell i kulturmelken. Pisk sammen egg og sukker. Hell i melkeblandingen og rør sammen. Bland glutenfritt mel, vaniljesukker, kardemomme, salt og natron i en bakebolle. Pisk de tørre ingrediensene sammen med det våte til en jevn og klumpfri røre.

Glutenfri vafler smaker aller best når de er nystekte. Server gjerne vaflene sammen med syltetøy og rømme (alternativt laktosefri rømme).

TIPS!

Bruke aller helst eget vaffeljern til glutenfri røre. På den måten kan du være helt sikker på at det ikke finnes rester av gluten når du skal steke glutenfri vafler. Dersom jernet vanligvis brukes til glutenholdige vafler, bør den som er allergiker unngå å spise den første glutenfri vaffelplaten som stekes.