Glutenfri pizzabunn

Glutenfri pizzabunn smaker faktisk godt det også – ja, så godt at alle vil nok like den! Uansett om bunnen er glutenfri eller ikke, kan vi garantere at den bunnen du lager selv, smaker mye bedre enn den du kjøper ferdig. Det tar kun en halv time å lage deigen.
Glutenfri pizzabunn som et deigemne.
porsjoner2

Ingredienser

  • 1,5 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 ss Pizzagjær
  • 240 g Semper Fin mix
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 230 grader med vanlig over- og undervarme. Løs pizzagjæren opp i det lunkne vannet, tilsett olje og rør inn de tørre ingrediensene. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt deigen sammen med en eltekrok i 5 minutter. Dekk til bakebollen med plast og la deigen hvile i ca. 15 - 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut på bakepapir og legg over på et stekebrett. Et tips her, er å fukte kjøkkenbenken med litt vann slik at papiret fester seg til underlaget. Da er det lettere å kjevle ut deigen.
  • Ha på saus og fyll pizzaen med ditt favorittfyll.
  • Stek pizzaen på midterste rille i ca. 10 - 12 minutter. eller til den har fått en fin og gyllen farge.

Notes

Tips!

Vil du ha en sprø pizzabunn, er det lurt å varme opp stekebrettet innen du legger på bunnen for steking. Har du en pizzastein er denne enda bedre å bruke, men denne bør også forvarmes i stekeovnen. Pizzaen kan selvsagt også stekes på pizzastein på en utegrill om sommeren!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top