Glutenfri kake som smaker så godt at alle vil spise den, er ikke alltid like lett å lage. Dette er en oppskrift på en kake med glutenfri mandelbunn, vaniljekrem og friske jordbær. Kaken er utrolig enkel å lage og smaker veldig godt – en skikkelig god kake helt fri for gluten.
MANDELBUNN
Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.
Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.
Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.
Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.
VANILJEKREM
Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.
Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!
Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.