Dele

GLUTENFRI KAKE

Oppskrift på glutenfri kake med mandelbunn

Glutenfri kake som smaker så godt at alle vil spise den, er ikke alltid like lett å lage. Dette er en oppskrift på en kake med glutenfri mandelbunn, vaniljekrem og friske jordbær. Kaken er utrolig enkel å lage og smaker veldig godt – en skikkelig god kake helt fri for gluten.

 

Glutenfri kake med vaniljekrem og jordbær.

Tilberedningstid
90 min

Porsjoner
13

Ingredienser

GLUTENFRI MANDELBUNN

  • 200 g malte mandler
  • 200 g melis
  • 4 stk romtempererte eggehviter fra mellomstore egg

VANILJEKREM

Fremgangsmåte

MANDELBUNN

Start med å forvarme ovnen til 180 grader med vanlig over- og undervarme.

Mal mandlene fine i en mandelkvern eller i en foodprosessor og rør inn melisen. Pisk deretter de romtempererte eggehvitene stive og vend det forsiktig sammen med mandelblandingen. Pass på å ikke røre for hardt sammen alik at luften røres ut. Vi vil jo ha en luftig mandel bunn.

Smør en rund kakeform på ca. 24 cm i diameter og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Fordel mandelmassen i kakeformen.

Stek mandelbunnen på midterste rille i ca. 30 - 35 minutter og avkjøl etter steking.

VANILJEKREM

Lag kakekrem med vaniljesmak etter anvisning bak på pakken. Pisk 1 dl kremfløte til en lett og luftig krem og vend inn i vaniljekremen. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bruk oppskriften i linken som ligger i beskrivelsen i starten av artikkelen.

Fordel vaniljekremen på den avkjølte mandelbunnen, pynt med friske jordbær og nyt en glutenfri kake!

TIPS!

Kaken smaker også godt med friske bringebær, bjørnebær og blåbær for å nevne noe. Bland gjerne bærene å ha på kaken for et enda mer smakfullt og fargerikt alternativ.

Relatert produkt: