Glutenfri fastelavnskrans

Glutenfri fastelavnskrans er et flott alternativ til de tradisjonelle fastelavnsbollene. Fyll kransen med pisket krem, syltetøy eller rørte bær. Jo mer bær det er i syltetøyet, desto friskere blir smaken!
Glutenfri fastelavnskrans med syltetøy og krem

Ingredienser

Glutenfri gjærdeig:

Pensling:

  • 1 stk egg

Fyll:

  • 3 dl kremfløte + syltetøy eller rørte bær

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og sett kjelen til side. Rør inn smuldret gjær til den er oppløst. Tilsett fiberhusk, og rør om. La dette svelle i ca. 10 minutter.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen godt sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 5 - 10 minutter. Dekk bakebollen til med plast og forhev deigen til dobbelt størrelse.
  • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen i tre like store deler og trill de til tykke pølser i ca. 60 cm lengde. Gjør klart et stekebrett med bakepapir, og start så å flette pølsene til en flette som du former til en krans rett på stekebrettet. Fest endene sammen med vann. Dekk til og la kransen etterheve i ca. 50 - 60 minutter, eller til den er dobbelt så stor. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over - og undervarme.
  • Pensle kransen med et sammenvispet egg, og dryss over perlesukker. Stek kransen på midterste rille i ca. 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist etter steking.
  • Når kransen er avkjølt, del kransen på midten slik at du får en bunn og en topp. Ha syltetøy eller rørte bær på bunnen, legg på et lag med pisket krem og ha på toppen.

Notes

Tips til oppdeling:

Løft forsiktig av toppen og del denne i så mange kakebiter som du vil ha. Del så opp kransen med krem med en skarp kniv, og legg så bitene av toppen av kransen igjen.
På denne måten unngår du at kremen klemmes ut når du skjærer i kransen.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top