Dele

GLUTEN OG LAKTOSEFRITT HAVREBRØD

Brød uten gluten, melk og egg

Et fiberrikt gluten og laktosefritt brød kan du lage på et par timer. Denne oppskriften er til to små brød, og du kan gjerne fryse ned det ene brødet til senere bruk.

Hjemmebakt gluten og laktosefritt havrebrød på en bakerist.

Tilberedningstid
120 min.

Porsjoner
2

Ingredienser

  • 6 dl fingervarmt vann
  • 50 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
  • 50 g lys sirup
  • 1 ss raps- eller solsikkeolje
  • 180 g jyttemel
  • 120 g lettkokte glutenfri havregryn
  • 70 g potetmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 35 g fiberhusk
  • 2 ss pofiber
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

Smør to små brødformer på ca. 1 liter med raps - eller solsikkeolje

Ha vannet i en bakebolle for kjøkkenmaskin og løs opp smuldret gjær i vannet. Tilsett olje og sirup og rør sammen .

Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 5 – 7 minutter. Fordel deigen i de to smurte brødformene. Dekk til og la deigen heve i ca. 45 - 60 minutter.

Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle brødene forsiktig med vann og strø over glutenfrie havregryn. Sett brødene inn på en rist på nederste rille og stek brødene i ca. 50 – 60 minutter.

Ta brødene ut av brødformene og la de avkjøles i 3 timer innen du skjærer i brødene.

Relatert produkt