Gjærbakst med blåbær er en av høstens delikatesser. I denne oppskriften lager vi snurrer med hjemmelaget blåbærfyll, men med denne søte gjærdeigen kan du lage knuter, boller, stenger eller hva du måtte ønske.
SE OGSÅ: Bolledeig uten egg og melk.
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt glutennettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel blåbærfyllet over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.
Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø på med høvlede mandler.
Stek snurrene i ca. 10-13 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking.
Avkjøl snurrene på rist etter steking.
• Ved bruk av varmluft, kan du steke 2 brett samtidig. Bytt eventuelt plass på brettene etter halve steketiden, slik at snurrene blir jevnt stekt.
• Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskjeer).