Dele

FROKOSTRUNDSTYKKER MED GULROT

Oppskrift på fine rundstykker

Frokostrundstykker bakt med raspet gulrøtter og toppet med solsikkefrø, smaker godt til frokostbordet. I denne oppskriften bruker vi bakehjelpemidlene Luftigere og Ferskere bakst, som gjør at rundstykkene blir luftigere og holder seg ferske og fine lenger. Deigen kan kaldheves – se baketips under oppskriften.

Frokostrundstykker med pålegg på en trefjøl.

Tilberedningstid
120 min

Porsjoner
15

Ingredienser

GJÆRDEIG

Fremgangsmåte

Vask og skrell gulroten og rasp den på et rivjern.

Smuldre den ferske gjæren i en bakebolle med den kalde melken. Rør rundt til gjæren er løst opp.

Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast eller et klede og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Del deigen i 15 like store deler, trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle rundstykkene med vann og strø over solsikkebrød.

Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.

TIPS!

Hvis du velger å bake rundstykkene dagen før de skal serveres, er det lurt å bruke produktet Ferskere bakst i oppskriften. Da holder rundstykkene seg ferske og fine lenger.

Deigen kan gjerne kaldheves til dagen etter hvis du halverer mengden gjær. Sett den ferdig eltet deigen tildekket i kjøleskapet til dagen etter. La deigen romtempereres i 30 minutter før deigen trilles ut. Husk å etterhev rundstykkene før de stekes!

Relaterte produkter til frokostrundstykkene: