Dele

FROKOSTRUNDSTYKKER MED GULROT

Oppskrift på fine rundstykker

Frokostrundstykker bakt med raspet gulrøtter og toppet med solsikkefrø, smaker godt til frokostbordet. I denne oppskriften bruker vi bakehjelpemidlene Luftigere og Ferskere bakst, som gjør at rundstykkene blir luftigere og holder seg ferske og fine lenger. Deigen kan kaldheves – se baketips under oppskriften.

Frokostrundstykker med pålegg på en trefjøl.

Porsjoner
15

Ingredienser

GJÆRDEIG

Fremgangsmåte

Vask og skrell gulroten og rasp den på et rivjern.

Smuldre den ferske gjæren i en bakebolle med den kalde melken. Rør rundt til gjæren er løst opp.

Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen.

Dekk til bakebollen med plast eller et klede og forhev deigen i ca. 30 minutter.

Del deigen i 15 like store deler, trill til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Dekk til og etterhev rundstykkene i ca. 60 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 210 grader med vanlig over- og undervarme.

Pensle rundstykkene med vann og strø over solsikkebrød.

Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 12 - 15 minutter og avkjøl på en bakerist etter steking.

TIPS!

Hvis du velger å bake rundstykkene dagen før de skal serveres, er det lurt å bruke produktet Ferskere bakst i oppskriften. Da holder rundstykkene seg ferske og fine lenger.

Deigen kan gjerne kaldheves til dagen etter hvis du halverer mengden gjær. Sett den ferdig eltet deigen tildekket i kjøleskapet til dagen etter. La deigen romtempereres i 30 minutter før deigen trilles ut. Husk å etterhev rundstykkene før de stekes!