Dele

FROKOSTBRØD

Hjemmelaget halvgrovt frokostbrød

Et godt frokostbrød er viktig for å få i seg nok fiber, mineraler og vitaminer. Er halvgrovt eller grovt brød vil holde deg mett helt frem til lunsj. Dette er en oppskrift på halvgrovt brød som passer til hele familien – smør med noen skiver brød til matpakken også!

Nystekt frokostbrød i en brødform.

Tilberedningstid
200

Porsjoner
2

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

Start med å ha alle ingredienser i en bakebolle sammen med smuldret fersk gjær.

Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i 10 - 15 minutter til deigen blir smidig og slipper bakebollen.

Dekk bollen til med plast og la deigen heve ca. 30 - 45 minutter.

Del deigen i like store deler, form til to brød og legg i smurte brødformer

Dekk formene til og etterhev brødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.

Pensle brødene forsiktig med litt vann, strø over havregryn og stek brødene på nederste rille i ca. 40 - 45 mintter.

Ta brødene ut av formen og avkjøl på rist etter steking.

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Luftigere bakst, vil brødene blir enda mer luftige og fine!

Relaterte produkter til frokostbrødet: